Przetwarzanie może potrwać kilka sekund...

Artykuł

Tytuł

Characterization of St. John's wort (Hypericum perforatum L.) and the impact of filtration process on bioactive extracts incorporated into carbohydrate-based hydrogels

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

6.5 Nauki chemiczne

Rok publikacji

2020

Opublikowano w

Food Hydrocolloids

Rocznik: 2020 | Tom: vol. 104

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • Hypericum perforatum L.
  • particle size
  • carbohydrate-based hydrogels
  • bioactivity
  • spectroscopic analysis
Data udostępnienia online

06.02.2020

Strony (od-do)

105748-1 - 105748-10

DOI

10.1016/j.foodhyd.2020.105748

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Tryb otwartego dostępu

witryna wydawcy

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Data udostępnienia publikacji w sposób otwarty

w momencie opublikowania

Punktacja MNiSW / czasopismo

140 [Lista 2019]

Impact Factor

7,053 [Lista 2019]