W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

AI-Based Support System for Monitoring the Quality of a Product within Industry 4.0 Paradigm

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii Materiałów, Wydział Inżynierii Mechanicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.9] Inżynieria mechaniczna

Rok publikacji

2022

Opublikowano w

Sensors

Rocznik: 2022 | Tom: vol. 22 | Numer: iss. 21

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • artificial intelligence
  • Industrial Internet of Things
  • process monitoring
  • production optimization
  • 3D printing
  • medical devices
  • exoskeleton
Streszczenie

EN Three-dimensional (3D) printing, also known as additive manufacturing (AM), has already shown its potential in the fourth technological revolution (Industry 4.0), demonstrating remarkable applications in manufacturing, including of medical devices. The aim of this publication is to present the novel concept of support by artificial intelligence (AI) for quality control of AM of medical devices made of polymeric materials, based on the example of our own elbow exoskeleton. The methodology of the above-mentioned inspection process differs depending on the intended application of 3D printing as well as 3D scanning or reverse engineering. The use of artificial intelligence increases the versatility of this process, allowing it to be adapted to specific needs. This brings not only innovative scientific and technological solutions, but also a significant economic and social impact through faster operation, greater efficiency, and cost savings. The article also indicates the limitations and directions for the further development of the proposed solution.

Data udostępnienia online

22.10.2022

Strony (od-do)

8107-1 - 8107-15

DOI

10.3390/s22218107

URL

https://www.mdpi.com/1424-8220/22/21/8107

Uwagi

Article Number: 8107

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Tryb otwartego dostępu

otwarte czasopismo

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Czas udostępnienia publikacji w sposób otwarty

w momencie opublikowania

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

100

Impact Factor

3,9

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.