W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz plik Pobierz BibTeX

Tytuł

Vibrating moistening of wheat grain

Autorzy

Rok publikacji

2023

Opublikowano w

Vibrations in Physical Systems

Rocznik: 2023 | Tom: vol. 34 | Numer: no. 1

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • wheat
  • moisture
  • amplitude
  • frequency
  • vibration
Streszczenie

EN The article experimentally established the influence of amplitude, frequency and duration of processing on the efficiency of vibratory wetting of wheat. With increasing amplitude and frequency of oscillations, as well as the duration of processing, the increase in moisture in the grain increases nonlinearly. With oscillation amplitudes of 10 and 20 mm and constant frequency of 10 Hz and processing duration of 8 min., Wheat grain increased moisture by 2.1%. Processing time more than 8 min. does not increase the moisture content of wheat. The largest increase in moisture in wheat was observed at an oscillation frequency of 12 Hz and an amplitude of 20 mm and a treatment duration of 5 min. Increasing the oscillation frequency more than 12 Hz did not lead to an increase in wheat moisture. It was found that the load does not affect the efficiency of moistening wheat grain.

Strony (od-do)

2023113-1 - 2023113-7

DOI

10.21008/j.0860-6897.2023.1.13

URL

https://vibsys.put.poznan.pl/_journal/2023-34-1/articles/vps_2023113.pdf

Uwagi

article number: 2023113

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Tryb otwartego dostępu

otwarte czasopismo

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Pełny tekst artykułu

Pobierz plik

Poziom dostępu do pełnego tekstu

publiczny

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

70

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.