W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Książka

Pobierz BibTeX

Tytuł

Knowledge Management and Organizational Culture of Global Organization

Redaktorzy

[ 1 ] Katedra Zarządzania Produkcją i Logistyki, Wydział Inżynierii Zarządzania, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Rok publikacji

2011

Typ książki

monografia naukowa

Język publikacji

angielski

Miejsce

Poznań, Polska

Wydawca

Publishing House of Poznan University of Technology

Wydawca z listy Ministerstwa

Politechnika Poznańska

Data opublikowania

2011

Liczba stron

320

Rozdziały
Knowledge management : building competitive advantages and organization wisdom (s. 29-39)
Knowledge management : the forms and methods of training in the enterprise (s. 65-76)
Knowledge management : forms and methods of in-service training in companies of the region of Wielkopolska (s. 77-90)
Knowledge management : analysis of training systems in selected companies including international company (s. 91-103)
Knowledge management : the evaluation of training efficiency (s. 105-116)
Knowledge management : green procurement and knowledge, qualifications of staff for their conduct (s. 117-132)
Knowledge management : managerial competencies of the managing staff in contemporary production enterprises - research report (s. 133-152)
Organizational culture : the culture in global organisations (s. 155-163)
Organizational culture : organizational culture diagnosis as an element of supporting organizational change management (s. 175-192)
Organizational culture : ergonomic standards of the communication processes in multicultural organization (s. 223-238)
Organizational culture : global social responsibility (s. 249-262)
Organizational culture : global social responsibility (s. 249-262)
Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.