W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Rozdział

Pobierz BibTeX

Tytuł

Separation of erythritol from fermentation broth using preparative chromatography

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ 2 ] Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik | [ S ] student

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2020

Typ rozdziału

rozdział w monografii naukowej / referat

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN Biologically obtained erythritol is produced by microorganisms during the fermentation of the carbon source. In this paper a process of erythritol desalination based on ion exchange chromatography is proposed. A strongly acidic cation exchanger in sodium form was used as the stationary phase. Experimental overload profiles were determined for the chromatographic separation of erythritol and sodium chloride (assuming a constant desalting of 96%). As a result, it was determined that the separation efficiency decreases with volume overload, and the process carried out for a 30–40% column load allows to obtain the highest separation efficiency.

Strony (od-do)

383 - 391

DOI

10.1007/978-3-030-39867-5_40

URL

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-39867-5_40

Książka

Practical aspects of chemical engineering. Selected contributions from PAIC 2019

Zaprezentowany na

2nd Seminar on Practical Aspects of Chemical Engineering, PAIC 2019, 16-17.09.2019, Zaniemyśl, Polska

Punktacja Ministerstwa / rozdział

20

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.