W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Operating parameters in open culture fermentation of sugars

Autorzy

[ 1 ] Instytut Inżynierii Środowiska i Instalacji Budowlanych, Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.10] Inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka

Rok publikacji

2021

Opublikowano w

Biosystems Engineering

Rocznik: 2021 | Tom: vol. 210

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • glucose
  • xylose
  • galactose
  • maize silage
  • open culture fermentation
  • carboxylic acids
Streszczenie

EN Open culture fermentation (OCF) is a promising technology for converting different organic waste into carboxylic acids (CAs) and alcohols in the context of biorefinery. This study investigated OCF to enhance the production of CAs and alcohols from three different monosaccharides: glucose, xylose, galactose and a mixture of two sugars: glucose with galactose. In addition, more complex substrates, such as maize silage and strawberry wastewater were used as well. The investigated variables included following operational parameters: substrate type, pH, retention time and sugar loading. Promising results were obtained for complex substrates. The highest CAs yield was noticed for raw maize silage at pH 8 and RT 1 day. For monosaccharides the most efficient process was the cofermentation (glucose/galactose) (substrate loading 4 g L-1). CAs composition varied with the changing pH and type of sugar and substrate: in neutral conditions, acetic acid; in acidic conditions, acetic and butyric acids; and in alkaline conditions butyric acid were dominant, respectively. Statistical inference showed optimal conditions for the production of defined compounds from a specific monosaccharide, which could be helpful for designing experiments aiming at particular CA.

Data udostępnienia online

26.08.2021

Strony (od-do)

78 - 90

DOI

10.1016/j.biosystemseng.2021.08.002

URL

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1537511021001847

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

100

Punktacja Ministerstwa / czasopismo w ewaluacji 2017-2021

100

Impact Factor

5,002

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.