W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

The impact of sucrose on the process of setting and hardening of cement slurry and mortar mixtures

Autorzy

[ 1 ] Instytut Budownictwa, Wydział Inżynierii Lądowej i Transportu, Politechnika Poznańska | [ 2 ] Wydział Inżynierii Lądowej i Transportu, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik | [ S ] student

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.7] Inżynieria lądowa i transport

Wariant tytułu

DE Einfluss von Saccharose auf den Erhärtungsprozess von Zementsuspensionen und -mörteln

Rok publikacji

2022

Opublikowano w

BFT International Betonwerk + Fertigteiltechnik

Rocznik: 2022 | Numer: iss. 1

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN For a long time, sugar has been known to have an impact on delaying the process of cement setting and hardening. There is little data contained in the literature on this subject and it is often contradictory. Therefore, this article presents tests of cement slurries and mortars performed to verify this data.

DE Der vorliegende Artikel stellt Prüfungen von Zementsuspensionen und -mörteln vor, die belegen, dass Zucker den Erstarrungs- und Erhärtungsprozess von Zement verzögern kann. Daraus ergibt sich das Erfordernis weiterer Kontrollversuche, die eine zielsi- chere Verwendung von Zucker als Verzögerer im Betonbau ermöglichen sollen.

Strony (od-do)

28 - 33

URL

https://www.bft-international.com/en/artikel/bft_The_impact_of_sucrose_on_the_process_of_hardening_of_cement_slurry_and_3720252.html

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

20

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.