W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Chłodzenie próżniowe. Analiza właściwości procesu oraz możliwe zastosowania

Autorzy

[ 1 ] Wydział Inżynierii Mechanicznej, Politechnika Poznańska | [ DW ] doktorant wdrożeniowy

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.9] Inżynieria mechaniczna

Rok publikacji

2022

Opublikowano w

Chłodnictwo i Klimatyzacja

Rocznik: 2022 | Numer: nr 1

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

polski

Słowa kluczowe
PL
  • chłodzenie próżniowe
  • chłodnictwo
  • chłodzenie warzyw i owoców
  • próżnia
Streszczenie

PL Celem artykułu jest opisanie metody chłodzenia próżniowego- zachodzących zjawisk wewnątrz komory oraz korzyści płynących z takiego rozwiązania. Autor, bazując na własnych doświadczeniach oraz wiedzy naukowej przedstawia możliwe zastosowania tego typu procesu chłodniczego.

Strony (od-do)

50 - 54

URL

http://yadda.icm.edu.pl/baztech/element/bwmeta1.element.baztech-00022b94-aa50-4c9e-b5f5-8067c98236aa?q=29f2365a-b811-4eef-bc63-6c291da53476$1&qt=IN_PAGE

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

5

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.