W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Modified Compression Test of Corrugated Board Fruit Tray: Numerical Modeling and Global Sensitivity Analysis

Autorzy

[ 1 ] Instytut Mechaniki Stosowanej, Wydział Inżynierii Mechanicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.9] Inżynieria mechaniczna

Rok publikacji

2023

Opublikowano w

Materials

Rocznik: 2023 | Tom: vol. 16 | Numer: iss. 3

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • corrugated board
  • fruit and vegetable tray
  • top-to-bottom box compression test
  • sensitivity analysis
  • finite element method
Streszczenie

EN This article presents a modified configuration of the box compression test (BCT), which reflects the actual behavior of the vegetable or fruit trays during transport and storage. In traditional load capacity tests, trays are treated as classic transport boxes, i.e., they are compressed between two rigid plates, which does not take into account the specific geometry of this type of packaging. Both the boundary conditions and the loads acting on the tray were modified. The paper presents the concept of a new test, as well as numerical models and a sensitivity analysis of the modified BCT to the basic geometrical dimensions of the tray. The conducted research clearly shows that the proposed configuration of the load-bearing capacity test of a tray is closer to the actual operation of the packaging. As a result, most of the parameters that are not active under the conditions of the classical BCT become more important in the new configuration, which corresponds to the observations on the real performance of the packaging.

Data udostępnienia online

28.01.2023

Strony (od-do)

1121-1 - 1121-14

DOI

10.3390/ma16031121

URL

https://www.mdpi.com/1996-1944/16/3/1121

Uwagi

Article Number: 1121

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Tryb otwartego dostępu

otwarte czasopismo

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Czas udostępnienia publikacji w sposób otwarty

w momencie opublikowania

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

140

Impact Factor

3,1

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.