Depending on the amount of data to process, file generation may take longer.

If it takes too long to generate, you can limit the data by, for example, reducing the range of years.

Chapter

Download BibTeX

Title

Wpływ stężenia maltodekstryny na stabilność i właściwości reologiczne emulsji

Authors

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ S ] student | [ P ] employee

Scientific discipline (Law 2.0)

[7.6] Chemical sciences

Year of publication

2024

Chapter type

chapter in monograph / paper

Publication language

polish

Keywords
PL
  • emulsje
  • maltodekstryna
  • gumka ksantanowa
Abstract

PL Współczesny przemysł spożywczy i farmaceutyczny na szeroką skalę wykorzystuje maltodekstryny (MT) ze względu na ich obiecujące właściwości fizykochemiczne i reologiczne. Jednym z kluczowych obszarów badań w dziedzinie nauk przyrodniczych i inżynieryjnych jest analiza wpływu składników na właściwości reologiczne emulsji. Rozpoznanie, w jaki sposób stężenie maltodekstryny wpływa na właściwości reologiczne emulsji ma istotne znaczenie w kontekście rozwijania nowych metod produkcji, poprawy stabilności emulsji oraz zwiększenia efektywności procesów technologicznych. Celem pracy jest analiza wpływu stężenia maltodekstryny o równoważniku dekstrozy (DE = 17-20) na właściwości reologiczne emulsji typu o/w z jej dodatkiem stabilizowanych dodatkowo Tweenen 40.

Pages (from - to)

58 - 59

URL

https://drive.google.com/file/d/1fRpZGN0RJ-kIdl8nMOruB_P5OSHlCkHp/view

Book

II Ogólnopolska Konferencja Naukowa PUTChemikon : materiały konferencyjne

Presented on

II Ogólnopolska Konferencja Naukowa PUTChemikon, 18.05.2024, Poznań, Polska

Ministry points / chapter

20

This website uses cookies to remember the authenticated session of the user. For more information, read about Cookies and Privacy Policy.