W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Antioxidant activity of flavonoids of different polarity, assayed by modified ABTS cation radical decolorization and EPR technique

Autorzy

[ 1 ] Instytut Fizyki, Wydział Fizyki Technicznej, Politechnika Poznańska | [ D ] doktorant | [ P ] pracownik

Rok publikacji

2010

Opublikowano w

Acta Biologica Cracoviensia. Series Botanica

Rocznik: 2010 | Tom: vol. 52 | Numer: no. 1

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • 7-O-β-[2-O-feruloyl-β-glucuronopyranosyl (1→2) glucuronopyranoside] (tricine)
  • 4'-methoxy-5
  • 7-dihydroxyflavone 6-C-β-glucopyranoside (isocytisoside)
  • I 3' II 8 biapigenine (amentoflavone)
  • all-trans β-carotene
  • ABTS cation radical
  • TEAC
  • EPR technique
  • free radicals
  • oxidation
Streszczenie

EN Modified ABTS cation radical decolorization assay and EPR technique were applied to screen the antioxidant activity of three flavonoids with different polarity: 7-O-β-[2-O-feruloyl-β-glucuronopyranosyl (1→2) glucuronopyranoside] (tricine), 4'-methoxy-5,7-dihydroxyflavone 6-C-β-glucopyranoside (isocytisoside) and I 3' II 8 biapigenine (amentoflavone), with nonpolar all-trans β-carotene used as standard carotenoid molecule. The ABTS [2,2'-azino-bis(3-ethylbenzthiazoline-6-sulphonic acid] cation radical decolorization assay was modified as follows: (1) measurements extended up to 8 days after preparation, (2) method adapted for flavonoids with different polarity and β-carotene, (3) concentrations in the 0.01-10 μM range of both trolox and antioxidants in order to use the same experimental conditions for both this technique and EPR measurement.

Strony (od-do)

97 - 104

DOI

10.2478/v10182-010-0012-x

URL

https://journals.pan.pl/dlibra/publication/94672/edition/81693/content

Tryb otwartego dostępu

witryna wydawcy

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Impact Factor

0,586

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.