Przetwarzanie może potrwać kilka sekund...

Artykuł

Tytuł

Determination of Selenium in food samples by high-resolution continuum source atomic absorption spectrometry after preconcentration on halloysite nanotubes using ultrasound-assisted dispersive micro solid-phase extraction

Autorzy

[ 1 ] Instytut Chemii i Elektrochemii Technicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

6.5 Nauki chemiczne

Rok publikacji

2019

Opublikowano w

Food Analytical Methods

Rocznik: 2019 | Tom: vol. 12 | Numer: iss. 1

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • high-resolution continuum source GFAAS
  • dispersive micro solid-phase extraction
  • ultrasounds
  • halloysite nanotubes
  • selenium
  • food samples
Data udostępnienia online

17.08.2018

Strony (od-do)

128 - 135

DOI

10.1007/s12161-018-1345-4

URL

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs12161-018-1345-4.pdf

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Tryb otwartego dostępu

otwarte czasopismo

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja autorska

Data udostępnienia publikacji w sposób otwarty

12 miesięcy po opublikowaniu

Punktacja MNiSW / czasopismo

70

Impact Factor

2,413 [Lista 2018]