W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Rozdział

Pobierz BibTeX

Tytuł

Drying of biomaterials of animal origin with superheated steam

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2020

Typ rozdziału

rozdział w monografii naukowej / referat

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN Drying with superheated steam is an innovative method for the preparation of food products. Compared to hot air drying, this method allows obtaining higher quality products. In addition to better quality features, superheated steam has a number of other advantages, such as low energy consumption and high drying speed. The main purpose of the following work was to determine the drying curve for pork subjected to superheated steam drying. The parameter that was additionally determined was the temperature distribution in the dried material. The tests were carried out at four temperatures (120, 140, 160 and 180 °C). The drying curves determined were similar to the drying curves obtained by other scientists. The obtained results confirmed that steam drying with superheated heat at a higher temperature reduces drying time.

Data udostępnienia online

09.05.2020

Strony (od-do)

10 - 16

DOI

10.1007/978-3-030-39867-5_2

URL

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-39867-5_2

Książka

Practical aspects of chemical engineering. Selected contributions from PAIC 2019

Zaprezentowany na

2nd Seminar on Practical Aspects of Chemical Engineering, PAIC 2019, 16-17.09.2019, Zaniemyśl, Polska

Punktacja Ministerstwa / rozdział

20

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.