W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Rozdział

Pobierz BibTeX

Tytuł

Comparison of emulsification in a sieve emulsification mixer, homogenizer and mechanical mixer

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2020

Typ rozdziału

rozdział w monografii naukowej / referat

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN The formation of liquid-liquid mixtures is frequently required in the chemical industry and related sectors. Improvement or introduction of new methods and constructions which reduce the energy consumption, without compromises in terms of final product quality, is important. This study discusses three types of emulsion preparation methods, among which mechanical mixing and homogenization are well known, while the sieve emulsification mixing (SEM) is less known. The application of the last method is foreseen in the preparation of cosmetic emulsions and in the metallurgical industry during mechanical levelling of metal alloy objects. The tested apparatus is designed to produce a highly dispersed oil-water mixture, with the smallest possible size of the droplets created. Droplets were analysed on the basis of the average diameters d32 and d43. The used SEM configuration allowed to achieve smaller droplet diameters than the standard mechanical mixer, although they were not as small as in the case of the homogenizer.

Data udostępnienia online

09.05.2020

Strony (od-do)

451 - 460

DOI

10.1007/978-3-030-39867-5_47

URL

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-39867-5_47

Książka

Practical aspects of chemical engineering. Selected contributions from PAIC 2019

Zaprezentowany na

2nd Seminar on Practical Aspects of Chemical Engineering, PAIC 2019, 16-17.09.2019, Zaniemyśl, Polska

Punktacja Ministerstwa / rozdział

20

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.