W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Rozdział

Pobierz BibTeX

Tytuł

Introduction: Bioactive Compounds and Elements in Human Nutrition

Autorzy

[ 1 ] Instytut Chemii i Elektrochemii Technicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2021

Typ rozdziału

rozdział w podręczniku

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN The bioactive compounds and elements, as the name implies (the Greek “bios” means life, and the Latin “activus” means dynamic or full of energy), are characterized by a certain biological activity that has a direct impact on the living organisms. The interaction can have a positive or negative effect, depending on the nature of the substance, its dose, and bioavailability. The bioactive compounds can act as antioxidants, enzyme inhibitors and inducers, inhibitors of receptor activities, and inducers and inhibitors of gene expression, among other actions. The essential trace elements play a vital role in many biochemical reactions and are important building blocks of some enzymes and proteins. Nevertheless, although the bioactive components of the human diet are not those necessary to meet the basic nutritional needs as the nutrients do, they still play an important role in human nutrition.

Data udostępnienia online

03.02.2021

Strony (od-do)

1 - 9

DOI

10.1007/978-3-030-61879-7_1

URL

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-61879-7_1

Książka

Analytical Methods in the Determination of Bioactive Compounds and Elements in Food

Punktacja Ministerstwa / rozdział

20

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.