W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Highly Sensitive, Fast Response and Selective Glucose Detection based on CuO/Nitrogen-doped Carbon Non-enzymatic Sensor

Autorzy

[ 1 ] Instytut Chemii i Elektrochemii Technicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ 2 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2022

Opublikowano w

Electroanalysis

Rocznik: 2022 | Tom: vol. 34 | Numer: iss. 11

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • non-enzymatic sensor
  • glucose detection
  • chitosan
  • copper oxide
Streszczenie

EN This work presents development of an innovative CuO/nitrogen-doped carbon composite (CuO–C) that may be effectively applied for the modification of a glassy carbon electrode (GCE) and creation of a nonenzymatic sensor for glucose detection. The structure of the CuO–C nanostructured material was analyzed by scanning electron microscopy, Fourier transform infrared spectroscopy, X-ray diffraction, and atomic absorption spectroscopy. The prepared electroactive material, based on CuO including carbon structures derived from chitosan, showed excellent performance in terms of electrocatalytic oxidation of glucose. Under optimal conditions, the modified electrode displays high sensitivity, a low detection limit (1.95μM) and short response time (4s).

Strony (od-do)

1725 - 1734

DOI

10.1002/elan.202100475

URL

https://analyticalsciencejournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/elan.202100475

Uwagi

Dedicated to the memory of Dr. Izabela Stępniak.

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

70

Impact Factor

3

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.