W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Rozdział

Pobierz BibTeX

Tytuł

Hybrid drying of kale (Brassica Oleracea L.) - influence of simulataneous application of ultrasound and microwaves on drying kinetics and quality

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2022

Typ rozdziału

rozdział w monografii naukowej / referat

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN This study analyzes the hybrid drying of kale leaves through convection assisted with microwaves and airborne ultrasound at two different temperatures of 50 and 70 °C. The analysis presents the parameters of drying kinetics and specific energy consumption, as well as selected quality indicators such as relative color change, browning index, and the ascorbic acid, phenolic, carotenoid and chlorophyll retention. The results revealed that the drying rate increased with an increase in microwave/ultrasound power and air temperature, while improving the energy efficiency of hybrid drying, as compared to solely convective drying. The quality assessment proved that all kale samples dried by different methods were characterized by similar color, but the highest retention of vitamin C, phenolics and natural dyes was found in products dried at higher temperature and greater power of mcrowaves and/or ultrasound.

Strony (od-do)

421 - 431

Książka

Trzecie Seminarium Praktyczne Aspekty Inżynierii Chemicznej PAIC-2022 : recenzowana monografia konferencyjna, Zaniemyśl, 7-8 czerwca 2022

Zaprezentowany na

3rd Seminar on Practical Aspects of Chemical Engineering PAIC 2022, 7-8.06.2022, Zaniemyśl, Polska

Punktacja Ministerstwa / rozdział

20

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.