W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz plik Pobierz BibTeX

Tytuł

Predicting Fruit’s Sweetness Using Artificial Intelligence—Case Study: Orange

Autorzy

[ 1 ] Instytut Konstrukcji Maszyn, Wydział Inżynierii Mechanicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik | [ S ] student

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.9] Inżynieria mechaniczna

Rok publikacji

2022

Opublikowano w

Applied Sciences

Rocznik: 2022 | Tom: vol. 12 | Numer: iss. 16

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • sweetness
  • RGB
  • artificial intelligence technology
  • fruits
  • sugar content
Streszczenie

EN The manual classification of oranges according to their ripeness or flavor takes a long time; furthermore, the classification of ripeness or sweetness by the intensity of the fruit’s color is not uniform between fruit varieties. Sweetness and color are important factors in evaluating the fruits, the fruit’s color may affect the perception of its sweetness. This article aims to study the possibility of predicting the sweetness of orange fruits based on artificial intelligence technology by studying the relationship between the RGB values of orange fruits and the sweetness of those fruits by using the Orange data mining tool. The experiment has applied machine learning algorithms to an orange fruit image dataset and performed a comparative study of the algorithms in order to determine which algorithm has the highest prediction accuracy. The results showed that the value of the red color has a greater effect than the green and blue colors in predicting the sweetness of orange fruits, as there is a direct relationship between the value of the red color and the level of sweetness. In addition, the logistic regression model algorithm gave the highest degree of accuracy in predicting sweetness.

Strony (od-do)

8233-1 - 8233-13

DOI

10.3390/app12168233

URL

https://www.mdpi.com/2076-3417/12/16/8233

Uwagi

article number: 8233

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Tryb otwartego dostępu

otwarte czasopismo

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja autorska

Czas udostępnienia publikacji w sposób otwarty

w momencie opublikowania

Pełny tekst artykułu

Pobierz plik

Poziom dostępu do pełnego tekstu

publiczny

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

100

Impact Factor

2,7

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.