W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Rozdział

Pobierz BibTeX

Tytuł

Wpływ stężenia maltodekstryny na stabilność i właściwości reologiczne emulsji

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ S ] student | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2024

Typ rozdziału

rozdział w monografii naukowej / referat

Język publikacji

polski

Słowa kluczowe
PL
  • emulsje
  • maltodekstryna
  • gumka ksantanowa
Streszczenie

PL Współczesny przemysł spożywczy i farmaceutyczny na szeroką skalę wykorzystuje maltodekstryny (MT) ze względu na ich obiecujące właściwości fizykochemiczne i reologiczne. Jednym z kluczowych obszarów badań w dziedzinie nauk przyrodniczych i inżynieryjnych jest analiza wpływu składników na właściwości reologiczne emulsji. Rozpoznanie, w jaki sposób stężenie maltodekstryny wpływa na właściwości reologiczne emulsji ma istotne znaczenie w kontekście rozwijania nowych metod produkcji, poprawy stabilności emulsji oraz zwiększenia efektywności procesów technologicznych. Celem pracy jest analiza wpływu stężenia maltodekstryny o równoważniku dekstrozy (DE = 17-20) na właściwości reologiczne emulsji typu o/w z jej dodatkiem stabilizowanych dodatkowo Tweenen 40.

Strony (od-do)

58 - 59

URL

https://drive.google.com/file/d/1fRpZGN0RJ-kIdl8nMOruB_P5OSHlCkHp/view

Książka

II Ogólnopolska Konferencja Naukowa PUTChemikon : materiały konferencyjne

Zaprezentowany na

II Ogólnopolska Konferencja Naukowa PUTChemikon, 18.05.2024, Poznań, Polska

Punktacja Ministerstwa / rozdział

20

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.