W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz plik Pobierz BibTeX

Tytuł

Ergonomic intervetions in shaping the sustainable development of organizations

Autorzy

[ 1 ] Instytut Inżynierii Bezpieczeństwa i Jakości, Wydział Inżynierii Zarządzania, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[6.6] Nauki o zarządzaniu i jakości

Rok publikacji

2024

Opublikowano w

Zeszyty Naukowe Politechniki Śląskiej. Organizacja i Zarządzanie

Rocznik: 2024 | Numer: no. 200

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • management
  • sustainable development of organizations
  • small and medium-sized enterprises
  • ergonomic interventions
  • fuzzy cognitive maps
Streszczenie

EN Purpose: The aim of this article is to predict the impact of selected ergonomic interventions (EIs) on the variables of sustainable development of organizations (SDOs) in small and medium-sized enterprises in the fish food production industry. Design/methodology/approach: The study employed repetitive questionnaire assessments and workplace evaluations, including the use of measuring devices. The prediction results were compared with the evaluation of the ergonomics of the implemented EIs in the organization. Findings: Promising prediction results were obtained regarding the employee's task load. The predictions indicate the validity of applying EIs more broadly to achieve benefits for SDO. The results show a positive impact of automation on reducing the overall task load. Research limitations/implications: A limitation of the study is the sample size due to employment in a small enterprise and the limitations of the FCM Expert program. Practical implications: The study provides an analysis of the possibilities of applying ergonomic interventions (EI) in the fish food production industry and can be used to support decision-making in organizations that prioritize sustainable development. Social implications: The subject matter addressed in this study is important for ensuring human well-being by shaping appropriate working conditions. Originality/value: The originality of the study lies in the creation of a model for predicting the impact of ergonomic interventions (EI) on sustainable development outcomes (SDO) in the niche food industry of fish food production.

Strony (od-do)

621 - 637

DOI

10.29119/1641-3466.2024.200.46

URL

https://managementpapers.polsl.pl/wp-content/uploads/2024/09/200-Wr%C3%B3bel-Hoffmann.pdf

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Tryb otwartego dostępu

otwarte czasopismo

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Czas udostępnienia publikacji w sposób otwarty

w momencie opublikowania

Pełny tekst artykułu

Pobierz plik

Poziom dostępu do pełnego tekstu

publiczny

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

70

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.