W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz plik Pobierz BibTeX

Tytuł

Starch as the Flame Retardant for Electrolytes in Lithium-Ion Cells

Autorzy

[ 1 ] Politechnika Poznańska | [ 2 ] Instytut Chemii i Elektrochemii Technicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ 3 ] Instytut Silników Spalinowych i Napędów, Wydział Inżynierii Lądowej i Transportu, Politechnika Poznańska | [ S ] student | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.7] Inżynieria lądowa i transport
[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2022

Opublikowano w

Materials

Rocznik: 2022 | Tom: vol. 15 | Numer: iss. 2

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • starch
  • EIS
  • flame retardant
  • viscosity
  • flash point
  • electrolyte
  • lithium-ion battery
Streszczenie

EN The main purpose of this work is to illustrate the flame retardant properties of corn starch that is used as an additive to the classic electrolytes in lithium-ion cells. The advantages of using natural biomass include the increased biodegradability of the cell, compliance with the slogan of green chemistry, as well as the widespread availability and easy isolation of this ingredient. Due to the non-Newtonian properties of starch, it increases work safety and prevents the occurrence of thermal runaway as a shear-thinning fluid in the event of a collision. Thus, its use may, in the future, prevent explosions that affect electric cars with lithium-ion batteries without significantly degrading the electrochemical parameters of the cell. In the manuscript, the viscosity test, flash point measurements, the SET (self-extinguishing time) test and conductivity measurements were performed, in addition to the determination of electrochemical impedance spectroscopy (EIS) for the anode system. Additionally, the kinetic and thermodynamic parameters, for both flow and conductivity, were determined for a deeper analysis; this constitutes the scientific novelty of this study. Through mathematical analysis, it was shown that the optimal amount of added starch is 5%. This is supported primarily by the determined kinetic and thermodynamic parameters and the fact that the system did not gel during heating.

Strony (od-do)

523-1 - 523-25

DOI

10.3390/ma15020523

URL

https://www.mdpi.com/1996-1944/15/2/523/htm

Uwagi

article number: 523

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Tryb otwartego dostępu

otwarte czasopismo

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Pełny tekst artykułu

Pobierz plik

Poziom dostępu do pełnego tekstu

publiczny

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

140

Impact Factor

3,4

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.