W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Rozdział

Pobierz BibTeX

Tytuł

Hybrid and Non-stationary Drying - Process Effectiveness and Products Quality

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2018

Typ rozdziału

rozdział w monografii naukowej / referat

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN During last decades a lot of new drying techniques have been developed. Some of them are focused on breaking the limits of convective drying usually by applying intermittent conditions or utilization of few drying techniques in one process (hybrid drying). The purpose of the chapter is to discuss these new opportunities. Hence the convective non-stationary drying and various hybrid drying techniques (convective–microwave, convective–microwave–infrared, convective–microwave–ultrasonic and microwave-vacuum drying) are discussed. Many examples are provided in this chapter to illustrate the impact of the applied drying conditions and techniques on time consumption, process energy consumption, and on the quality of the product obtained. In particular, the drying of kaolin clay, oak, pine and walnut wood, apple, carrots, kale, potatoes, raspberries and red pepper are presented. The results of the studies indicate that both variable drying conditions and hybrid techniques may result in improved drying kinetics, reduced process energy consumption, and increased product quality.

Strony (od-do)

319 - 337

DOI

10.1007/978-3-319-73978-6_22

URL

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-73978-6_22

Książka

Practical Aspects of Chemical Engineering : selected contributions from PAIC 2017

Zaprezentowany na

1st Seminar on Practical Aspects of Chemical Engineering, PAIC 2017, 23.06.2017, Poznań, Poland

Punktacja Ministerstwa / rozdział

20

Publikacja indeksowana w

WoS (15)

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.