W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna żywności kluczem do sukcesu przedsiębiorstwa

Autorzy

[ 1 ] Wydział Inżynierii Zarządzania, Politechnika Poznańska | [ D ] doktorant

Wariant tytułu

EN Food quality and safety key to enterprise success

Rok publikacji

2012

Opublikowano w

Zeszyty Naukowe Politechniki Poznańskiej. Organizacja i Zarządzanie

Rocznik: 2012 | Numer: nr 57

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

polski

Słowa kluczowe
PL
  • bezpieczeństwo żywności
  • jakość zdrowotna żywności
  • system zarządzania bezpieczeństwem pracy
Streszczenie

PL W artykule zdefiniowano oraz wyjaśniono istotę bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności. Przedstawiono znaczenie tych aspektów zarówno z uwagi na konsumenta, jak i producenta. Zaprezentowano standardy, których spełnienie pozwala na zapewnienie bezpieczeństwa i jakości żywności, a zarazem wpływa na sukces przedsiębiorstwa. Wskazano bowiem liczne korzyści świadczące o tym, jak wiele producenci żywności mogą zyskać, wdrażając system zarządzania bezpieczeństwem żywności.

EN The article defines and explains the essence of the safety and quality of food. Then there is explained the meaning of these aspects, both because of consumer and producer. Next are presented standards, which are suitable for ensuring the safety and food quality, and also affects the success of the company. Then author specified many advantages which can be achieved thanks to implementing a food safety management system.

Strony (od-do)

27 - 40

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.