Przetwarzanie może potrwać kilka sekund...

Artykuł


Tytuł

High-performance liquid chromatography with fluorescence detection for the determination of capsaicin and dihydrocapsaicin in fat-burning dietary supplements

Autorzy

[ 1 ] Instytut Chemii i Elektrochemii Technicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[6.5] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2021

Opublikowano w

Analytical Letters

Rocznik: 2021 | Tom: vol. 54 | Numer: no. 13

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • Capsaicin and dihydrocapsaicin
  • dietary supplements
  • experimental design
  • high-performance liquid chromatography (HPLC)
  • ultrasoundassisted extraction
Data udostępnienia online

08.01.2021

Strony (od-do)

2097 - 2112

DOI

10.1080/00032719.2020.1839759

Punktacja MNiSW / czasopismo

40,0

Punktacja MNiSW / czasopismo w ewaluacji 2017-2021

40,0

Impact Factor

2,329 [Lista 2020]