W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Risk assessment of aluminum, chromium and nickel exposure through ingestion of Arabica and Robusta coffee infusions prepared in aluminum and steel moka pots

Autorzy

[ 1 ] Instytut Chemii i Elektrochemii Technicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ 2 ] Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik | [ SzD ] doktorant ze Szkoły Doktorskiej

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2024

Opublikowano w

Journal of Food Composition and Analysis

Rocznik: 2024 | Tom: vol. 136

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • coffee infusions
  • havy metals
  • atomic absorption spectroscopy
  • risk assessment
Data udostępnienia online

08.09.2024

Strony (od-do)

106729-1 - 106729-10

DOI

10.1016/j.jfca.2024.106729

URL

https://doi.org/10.1016/j.jfca.2024.106729

Uwagi

Article number: 106729

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

100

Impact Factor

4 [Lista 2023]

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.