W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Pectin recovery from apple pomace by forward osmosis – Assisted technology

Autorzy

[ 1 ] Instytut Technologii i Inżynierii Chemicznej, Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska | [ 2 ] Instytut Inżynierii Środowiska i Instalacji Budowlanych, Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki, Politechnika Poznańska | [ P ] pracownik | [ D ] doktorant

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.10] Inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka
[7.6] Nauki chemiczne

Rok publikacji

2024

Opublikowano w

Journal of Membrane Science

Rocznik: 2024 | Tom: vol. 706

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Słowa kluczowe
EN
  • Forward osmosis
  • Pectin enrichment
  • Apple pomace dewatering
  • Fouling
  • Techno-economic analysis
Data udostępnienia online

01.06.2024

Strony (od-do)

122956-1 - 122956-11

DOI

10.1016/j.memsci.2024.122956

URL

https://doi.org/10.1016/j.memsci.2024.122956

Uwagi

Article number: 122956

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

140

Impact Factor

8,4 [Lista 2023]

Ta strona używa plików Cookies, w celu zapamiętania uwierzytelnionej sesji użytkownika. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj o plikach Cookies i Polityce Prywatności.